Sık Sorulan Sorular (SSS)

Yeni düzenlemeyle Kongreler bildiri kitapçığının taranma esasına göre ikiye ayrılmıştır.

Bildiri Kitapları Web of Science (CPCI)’de Yayınlanan Kongreler

  • Sunumunu yapmış olduğunuz bildirinin özeti ya da tam metni CPCI’de taranıyorsa bir bildiri için doçentlik başvurusunda 5 puan verilmektedir.

Bildiri Kitapları Web of Science (CPCI)’de Yayınlanmayan Kongreler

  • Sunumunu yapmış olduğunuz bildirinin özeti ya da tam metni CPCI’de taranmıyorsa ve çalışmanız ISBN’li bildiri kitabında yayınlanmışsa doçentlik başvurusunda bir bildiri için 3 puan verilecektir.

Bu yeni düzenlemelerle uluslararası kongremize katıldığınızda özet ya da tam metin bildiriniz yayınlanacaktır ve böylece 3 puan almanız mümkün olacaktır. 

2021 Teşvik Yönetmeliği hükümlerine göre yurt içinde ya da yurt dışında düzenlenen bir kongrenin teşvik kapsamında olabilmesi için katılımcıların yarıdan fazlasının yabancı olması ve bu yabancı katılımcıların da en az 5 farklı ülkeden olması gerekmektedir.

 

Kongre düzenleme kurulu olarak kongremize hangi ülkelerden kaç bildiri geleceğini henüz ön görememekteyiz. Bu konu son başvuru tarihi itibariyle netlik kazanacaktır.

 

Eğer kongremiz %50’den fazla yabancı katılımcı şartını sağlayamazsa tam metinlerinizin kongre kitabında yayınlanması halinde 2024 yılındaki teşvik başvurularında geçerli olmayacaktır.

Doçentlik başvurularınızda yeni düzenlemeye göre gerek ulusal ve gerekse de uluslararası kongreler puanlama açısından eşit statüye alınmıştır. Katılmış olduğunuz kongre ister ulusal isterse de uluslararası statüde olsun bildiri kitapları Conference Proceedings Citation Index’te (CPCI) taranıyorsa bir bildiri için 5 puan, CPCI’de  taranmıyorsa bir bildiri için 3 puan verilecektir.

 

Öğretim üyeliği başvurularınızda her üniversitenin kendi atama yükseltme kriterlerine göre şartlar farklılık gösterebilir ancak kongremiz uluslararası oluşu ve ISBN numaralı bildiri kitaplarını yayınlaması nedeniyle pek çok atama yükseltme kriteri açısından puanlandırma şartlarına uygundur.

Kongre sonrası tüm bildiriler ISBN numaralı “Özet Kitapçığı”nda yayınlanacaktır. Dileyen katılımcılar tam metinlerini gönderebilir ve tam metinlerini ISBN’li “Tam Metin Kitapçığı”nda yayınlatabilir.

 

Her iki kongre kitabında yayın ücretsizdir. Tüm kitaplara kongre sonrası web sitemizden ulaşabilirsiniz.

(%50’den fazla yabancı katılımcı şartının sağlanmaması halinde tam metin yayını teşvik kapsamına girmemektedir. Ancak özet ya da tam metinlerinizi doçentlik başvurusu dahil tüm akademik kategorilerde kullanabilirsiniz).

Katılımcılar ayrıca TAM Akademi Dergisi’nde (TAMDE) editör ve hakem süreçlerini geçmesi şartıyla makaleliklerini ücretsiz olarak yayınlalatabilir.

 

Kongre katılımcısı olunması, dergide makale yayınını garanti etmez. Makalenizi TAMDE’nin yazım kuralları ve yayın prensiplerine uygun olarak düzenledikten sonra doğrudan doğruya sizin tarafınızdan dergiye gönderilmesi gerekmektedir.

BANKA HESAP BİLGİLERİ

 

Kayıt ücretinin organizasyonu, OUYA TURİZM ORGANİZASYON VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından sağlanmaktadır. Katılımcılar, kayıt ücreti ödemelerini aşağıda belirtilen banka hesabına Havale / EFT / FAST yoluyla yapabilirler. 

 

Ödemeye ait e-arşiv fatura e-posta yoluyla gönderilecektir.

 

 

Türk Lirası (TL) olarak ödeme yapmak için: 

 

Alıcı Adı: OUYA TURİZM ORGANİZASYON VE TİC. LTD. ŞTİ.

Banka: GARANTİ BANKASI

IBAN: TR66 0006 2000 1520 0006 2933 94

Firma Adres: 19 MAYIS MAH. HALASKARGAZİ CAD. NO:172/131 KAT: 3 ŞİŞLİ / İSTANBUL

 

 

ABD Doları (USD) olarak ödeme yapmak için: 

 

Recipient Name: OUYA TURIZM ORGANIZASYON VE TIC. LTD. STI.

Bank: TURKIYE GARANTI BANKASI A.S.

IBAN: TR24 0006 2000 1520 0009 0764 01

SWIFT Code: TGBATRISXXX

 

 

Ödemeye ait e-arşiv fatura e-posta yoluyla gönderilecektir.

Hayır. Kongremize tam metin zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak 1 Haziran’a kadar tam metinlerini gönderen yazarların çalışmaları hakem incelemesinin ardından ISBN numaralı tam metin kitapçığında yayınlanacaktır.
tr_TRTurkish
Scroll to Top